SM i Dans till IFU Arena

Uppsala blir värdstad för SM i BRR-danser 2021. Mästerskapet, som ska arrangeras på IFU Arena under andra helgen i december, förväntas locka om kring 500 deltagare med dansare från hela Sverige. Trots den rådande pandemin planerar man för att kunna arrangera ett tryggt och säkert evenemang med förhoppningen att kunna välkomna såväl dansare som publik.

˗ Vi är stolta att presentera Uppsala som värdstad för SM i Bugg och Rock´n Roll danser 2021. Vi på Svenska Danssportförbundet, tillsammans med lokalarrangören Uppsala Bugg och Swing Society, är givetvis ödmjuka inför den rådande pandemin och kommer att följa utvecklingen och ta hänsyn till Folkhälsomyndighetens rekommendationer, säger Kristoffer Viström, ordförande VO-BRR (Verksamhetsområdet bugg och rock´n roll).

BRR-danser står för bugg och rock n’roll-danser, där bland annat Lindy Hop, Boogie Woogie, Rock’n’Roll och Bugg ingår. Senast det arrangerades i Uppsala var 1991, för exakt 30 år sedan. För Uppsala är det ett mycket välkommet evenemang och ett uppskattat inslag i stadens evenemangsportfölj, då sporten är populär bland många.

˗ Uppsala Bugg och Swing Society har varit väldigt ambitiösa under processen och hela tiden varit väldigt positiva och visat ett stort engagemang för svensk danssport, fortsätter säger Kristoffer Viström. Föreningen har mycket erfarenhet av dans, med stor uppslutning av sina medlemmar och det känns tryggt för oss att ha en så ambitiös värdförening. Det är kul att vi tillsammans med dem och Destination Uppsala arrangerar detta mästerskap.

Lokalarrangören, dvs. föreningen Uppsala Bugg och Swing Society, har under sina fyrtio år som förening god erfarenhet av att arrangera andra typer av dansevenemang och är trygga i sin framtida roll.

˗ Det är högt uppsatta mål vi jobbar efter, mål som vi hoppas ska kunna bidra till att utveckla evenemanget över tid och möjliggör den bästa upplevelsen för tävlande, domare, funktionärer, media och givetvis för publik, som vi hoppas få välkomna på ett säkert och smittfritt sätt, säger Mikael Österberg, ordförande i Uppsala Bugg och Swing Society. Vi fyller också 40 år som förening under 2021 vilket gör att det känns extra roligt att få vara med och arrangera ett SM i Uppsala samma år.

Uppsala Bugg & Swing Society, Destination Uppsala och IFU arena har en gemensam ambition om att kunna leverera en så bra evenemangsupplevelse att såväl förbund som deltagare ska vilja se mästerskapet i Uppsala under flera år framöver. Destination Uppsala gläds också åt att elitdans får ta en ordentlig plats bland andra idrotter i Uppsala.

˗ Det här ska bli en häftig resa att vara med på. Vi har nu ganska många återkommande evenemang som vi jobbar tillsammans med över tid och ett nationellt dansmästerskap har vi hoppats på länge nu, säger Anna Lindström, chef Möten och Evenemang, Destination Uppsala. Vi ser med tillförsikt fram emot hösten 2021 och håller tummarna att vi får möjlighet att välkomna publik på plats. På så sätt kan också små och stora uppsalabor som inte upptäckt dans som idrott och fritidsaktivitet ännu göra det.

För mer information, kontakta gärna:
Anna Lindström, Chef Uppsala Convention Bureau, Destination Uppsala
Tel 076-76 18 335, mail anna.lindstrom4@uppsala.se

Kristoffer Viström, Ordförande, VO-BRR
Tel 070-67 57 549, mail vo-brr@danssport.org

Mikael Österberg, Ordförande, Uppsala Bugg och Swing Society
Tel 070-4250567, mail ordf@ubss.se

Daniel Gustafson, Evenemangs- och Försäljningschef, IFU Arena
Tel 073-516 00 47, mail daniel.gustafson@ifuarena.se

 

KONFERENSRUM 1

Vårt största rum vetter mot innergården och har naturligt dagsljus längs hela långsidan.
Max 34 personer i skolsittning / 50 personer i biosittning
Projektor och duk
Dator
3st myggor (headset) och mixer
Interaktiva högtalare
Anslutningskablar som passar både gamla och nya Mac och PC
Mobila ståbord och skrivbord för föreläsare
Anteckningsmaterial som block och pennor
Blädderblock / Whiteboard
Trådlöst wi-fi