IFU Arena fyller 5 år – arrangerar IFU-dagen för närområdets skolor

IFU Arena fyller 5 år – arrangerar IFU-dagen för närområdets skolor

Genom vår moderna och luftiga idrottsarena, som invigdes 2016 och nu fyller 5 år, har Uppsala fått ett uppsving för såväl bredd- som elitidrott. Arenan har dessutom skapat nya förutsättningar till värdskap av stora idrottsevenemang och hade redan första verksamhetsåret ca 750 000 besök. Samtidigt utgör arenan ett nav för en aktiv och välmående barn- och ungdomsidrott.
Arenan är föreningsägd och det är främst våra innebandy- och friidrottsklubbar som nyttjar den. Dock är IFU Arena verkligen till för alla och innan pandemin hade vi ett stort utbud av senioraktiviteter och många besök från skolor och andra föreningar.

Vi bjöd på tårta på vår formella födelsedag den 18 augusti men det viktigaste och roligaste firandet blir den 26 augusti, då vi har vår första IFU-dagen. Det blir en kombination av ett barnkalas och prova-på-dag, som riktar sig till alla 6-åringarna i närområdet som går till skolan för första gången.
De kommer att få prova på friidrott och innebandy under ledning av UIF Friidrott och Upplands Innebandyförbund, som även erbjuder plats i nybörjargrupper för de som fattar tycke för en idrott. Självklart avslutar vi dagen med saft och bakelse.
IFU-dagen 2021 är startskottet på en återkommande dag, som syftar till att få fler barn i närområdet att börja idrotta och dessutom får med sig föräldrarna i föreningslivet. Föreningsdelaktigheten i vårt närområde är mycket lägre än genomsnitten i kommunen och vi ser detta som ett roligt och bra sätt att försöka ändra på den siffran.

Pandemin gör att vi får köra aktiviteten i lite mindre skala detta år men fortsättningsvis ser vi att alla aktörer på Gränby Sportfält är med och fångar upp barnens olika intressen. Vi hoppas även att vi kan bjuda in Uppsalas alla seniorer på prova-på aktiviteter nästa gång vi kör IFU-dagen.

KONFERENSRUM 1

Vårt största rum vetter mot innergården och har naturligt dagsljus längs hela långsidan.
Max 34 personer i skolsittning / 50 personer i biosittning
Projektor och duk
Dator
3st myggor (headset) och mixer
Interaktiva högtalare
Anslutningskablar som passar både gamla och nya Mac och PC
Mobila ståbord och skrivbord för föreläsare
Anteckningsmaterial som block och pennor
Blädderblock / Whiteboard
Trådlöst wi-fi