AKTIV KONFERENS

Aktiv Konferens på IFU Arena är precis just det – en konferens med aktiva inslag för att göra möten och konferenser både mer hälsosamma och roligare.

Det kan handla om att ta just en kortare paus efter 45 minuters sittande, bryta av med cornhole, rundpingis, yoga, afrikansk dans, innebandy eller att köra en 5-kamp i vår friidrottshall. IFU är en arena med många möjligheter till fysiska aktiviteter och våra gäster upplever att de får ut mer av sina möten och konferenser när de är aktiverar sig, oavsett nivån på pulshöjningen.

Titta på några av våra färdiga paket eller kontakta oss för en offert som passar dina behov.

Övriga aktiviteter nära IFU Arena

I Gränby med omnejd finns flera rekreationsplatser för olika aktiviteter som exempelvis parker, naturområden och naturreservat:

  • Gränbyparken
  • Gränbymilen
  • Gränby utomhus friidrottsarena
  • 4H-gård
  • Gamla uppsala museum
  • Röbo fritidsområde med utegym


Kultur och fornminnen
Gränby har en rik kulturhistoria. Här finns ett antal fornlämningar från stenåldern och framåt, bland annat stensättningar, gravhögar och boplatser.

Från modernare tid finns det husgrunder, gårdsstrukturer och trädgårdsväxter att upptäcka i landskapet. I en hage finns även ett Linnéminne på den plats där Carl von Linnés dotter Sara Stina von Linné bodde. Huset brann ner 1972 men på platsen där gården låg finns det fortfarande växter kvar som Sara Stina hämtade från sin fars gård Hammarby. 

Djur och natur
De lummiga hagmarkerna ligger på moränkullar med täta inslag av berg. Tack vare det långvariga betet trivs många olika blommor, småkryp och fjärilar i hagarna. I de norra delarna finns det mycket åkermark på lerjord. 

I den södra delen av området finns den sällsynta blomman finnögontröst. Finnögontrösten är en fridlyst och starkt hotad blomma som blir upp till 30 centimeter hög. Den blommar under perioden juli–september.

I den gamla branddammen finns den fridlysta större vattensalamandern. Den är brunsvart med gul svartfläckig mage och kan bli upp till 17 centimeter lång. På våren har hanarna en draklik ryggkam. Den är fridlyst och lever i småvatten under sommaren, men tillbringar resten av året på land.

 

Platser att besöka

Gränbyparken
Den nya parken invigdes 2023 och har både scen för aktiviteter, lekplatser och beachvolleyboll. Här finns stora ytor för picknick och där man kan umgås.

Gränbymilen
En uppmärkt slinga på 10,14 km med blandad terräng.

Gränby utomhus friidrottsarena
En friidrottsarena som uppmuntrar till spontanidrott. Det är öppet att träna individuellt. Vill man träna i grupp bokar man via Uppsala kommun arenafastigheter.

4H-gården
Gränby gård ägs av Uppsala kommun sedan 1938 och drivs av länsförbundet 4H. På gården kan du besöka många olika djur och se hur en gård fungerar. Gårdens djur är av gamla svenska lantraser och markerna sköts med ekologiska metoder.

Gamla Uppsala museum
Gamla Uppsala är en av Skandinaviens mest värdefulla kulturmiljöer och mest mytomspunna platser. Här låg redan på 500-talet ett politiskt och religiöst maktcentrum. Gamla Uppsala museum presenterar platsens sägenomspunna historia. I utställningen finns unika originalfynd, modeller, bildspel, ljudberättelser och en barnhörna för järnålderslek. Gamla Uppsala museum ligger vid de tre monumentala Kungshögarna.

Röbo fritidsområde och utegym
I Röbo och runt Gamla Uppsala högar finns flera promenad- och löpslingor. Utegymmet i Röbo är avsett för lättare träning. Redskapen har rörliga delar och tränar både motorik och styrka. Ett klassiskt gym i metall med maskiner för träning av grundstyrka, ländrygg och bål samt redskap för cykling, benpendling, situps och dips. Här finns också räckhäv och crosstrainer. Det finns även en meditationsplats i anslutning till spåren.

KONFERENSRUM 1

Vårt största rum vetter mot innergården och har naturligt dagsljus längs hela långsidan.
Max 34 personer i skolsittning / 50 personer i biosittning
Projektor och duk
Dator
3st myggor (headset) och mixer
Interaktiva högtalare
Anslutningskablar som passar både gamla och nya Mac och PC
Mobila ståbord och skrivbord för föreläsare
Anteckningsmaterial som block och pennor
Blädderblock / Whiteboard
Trådlöst wi-fi