om oss

IFU Arena är ett aktiebolag som ägs och drivs av Uppsala Innebandyallians och Upsala IF Friidrott. Här möts innebandy och friidrott på daglig basis – men det händer så mycket mer i våra lokaler. Här arrangeras även mästerskap, företagsfester, möten samt konferenser och närheten till Arenahotellet gör det enkelt och bekvämt att vistas här.

IFU Arena stod klart i augusti 2016 och har en inomhusyta på totalt 28 000 kvm. Arenan innehåller en huvudarena för innebandy, ytterligare fyra fullstora innebandyplaner samt en friidrottsarena. 

Huvudarena Innebandy – Hall A
Denna hall används primärt för innebandymatcher på elitnivå men här arrangeras det även företagsfester, konferenser och större banketter. Planen har en yta på drygt 1 200 kvm och läktarna har en kapacitet för 2 353 sittande samt ca 400 ståplatser vid sportaktiviteter. 

Övriga innebandyhallar – Tell Media Group (B), Upplands Energi (C), DHinox (D), Gibon (E)
Här bedrivs det i huvudsak innebandyträningar och breddmatcher. Varje plan har en yta på drygt 1 100 kvm och den totala ytan för dessa planer är på hela 4 530 kvm. Det är ca 500 sittplatser per plan.

Friidrottshallen – Hall F
I denna moderna friidrottshall ryms det 60 m rakbana, en rundbana på 200 m, tre hoppgropar, två höjdhoppningsställningar, en stavhoppsställning och utrymmen för kastgrenar inomhus. I angränsande lokal finns det även en 130 m lång rakbana och ett gym. Friidrottens utrymmen har en imponerande yta på totalt 10 000 kvm och läktaren har ca 900 sittplatser.

I anslutning till arenan finns även 800 parkeringsplatser, en utomhusarena för friidrott, tre ishockeyhallar, en bandyhall och racketsporthallar.

Det är därför området kallas Gränby Sportfält!

KONFERENSRUM 1

Vårt största rum vetter mot innergården och har naturligt dagsljus längs hela långsidan.
Max 34 personer i skolsittning / 50 personer i biosittning
Projektor och duk
Dator
3st myggor (headset) och mixer
Interaktiva högtalare
Anslutningskablar som passar både gamla och nya Mac och PC
Mobila ståbord och skrivbord för föreläsare
Anteckningsmaterial som block och pennor
Blädderblock / Whiteboard
Trådlöst wi-fi