U19-VM i IFU Arena skjuts upp till september

Det historiska U19-världsmästerskapet i Uppsala har skjutits upp två gånger, nu står det klart att mästerskapet skjuts upp ytterligare, till 1–5 september. – Ett tryggt och säkert arrangemang är i dessa tider en prioriterad fråga, hälsan och liv går före allt. De senaste rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten gör att vi behöver flytta fram U19-VM, så att så många som möjligt kan delta, säger Stefan Jonasson, marknads-och arrangemangschef.

Uppsala och de 16 nationerna har länge laddat för det första U19-världsmästerskapet på damsidan i Sverige genom tiderna. De får nu ladda lite till då covid-19 fortfarande påverkar idrotten, Svenska Innebandyförbundet och Internationella Innebandyförbundet har därför beslutat att skjuta upp mästerskapet. Under tisdagen togs beslutet att skjuta upp det ytterligare till 1–5 september.

–Med gällande restriktioner och den tuffa rådande situation är jag mycket tacksam över att IFF, Destination Uppsala, IFU Arena och vårt distrikt Uppland varit behjälpliga och jobbat hårt för att vi ska kunna genomföra arrangemanget. Det är viktigt för våra ungdomar och vår idrott i stort, säger Stefan Jonasson, marknads-och arrangemangschef.

U19-världsmästerskapet i september 2021 kommer att arrangeras för samma årskullar som skulle ha spelat i år, vilket gör att samma spelare får chansen att representera sitt landslag i VM.

– Vi ser fram emot att få fylla IFU Arena med publik och se till att det blir ett så bra mästerskap som vi har planerat för, säger Stefan Jonasson, marknads-och arrangemangschef.

Jag håller med om allt det Stefan tar upp. Dessutom får vi en större möjlighet att få klart taket när mästerskapet nu flyttas, säger Tobias Svensson, vd på IFU Arena.

Sålda biljetter för evenemanget i maj gäller även i september (motsvarande dagar). De som har köpt biljett har möjlighet att få dem återbetalade om man inte har möjlighet att utnyttja dem i september.

KONFERENSRUM 1

Vårt största rum vetter mot innergården och har naturligt dagsljus längs hela långsidan.
Max 34 personer i skolsittning / 50 personer i biosittning
Projektor och duk
Dator
3st myggor (headset) och mixer
Interaktiva högtalare
Anslutningskablar som passar både gamla och nya Mac och PC
Mobila ståbord och skrivbord för föreläsare
Anteckningsmaterial som block och pennor
Blädderblock / Whiteboard
Trådlöst wi-fi